Dom > Izložba > Sadržaj

Klima oprema za ispitivanje, test snage i hermetičnosti zahtjevima test

Klima oprema za ispitivanje, test snage i hermetičnosti zahtjevima test

Prvo, tvornica je napravljen test snage i certifikat se ne može koristiti za testiranje snage, ali mora biti test hermetičnosti, kada utvrdi da su oštećenja opreme ili na terenu je parcijalna modifikacija, treba i dalje biti test snage;

Drugo, test snage treba koristiti za medije; za vodu ne treba koristiti kao medij ili kompleksne strukture opreme (destilacija toranj, ploča fin izmjenjivač topline, adsorpcija filter, itd) bi trebalo da usvoji čista, suha, plinsko ulje-free, ali ne mora biti pouzdan sigurnosne mjere;

Treće, test snage i hermetičnosti test pritisak i držanje vremena treba da bude tehničke dokumentacije opreme potrebne za implementaciju; kada nije navedeno, treba da zadovolji sledeće tabele, a ispitni pritisak ne smije biti manja od 0.1MPa.

Četvrto, hidraulički test treba koristiti čistu vodu ili tečnost. Kada je pritisak unutar opreme ispunjen tekućinom, treba zadržati u gas zadržava u unutrašnje i spoljne temperature zida blizu pritisak dizajn može samo polako raste; kada nema curenja treba da nastavi da raste na ispitni tlak, a prema opremu pod pritiskom veličinu Holding pritisak 10 ~ 30min; zatim, sve do pritiska dizajn, vrijeme držanja ne smije biti manja od 30min, inspekcije bi trebalo da bude curenja, nenormalan fenomen. Nakon hidraulički test, suha, bez ulja komprimiranog zraka treba koristiti za sušenje unutra, duva čist. Kada je austenitnog nehrđajućeg čelika posuda pod pritiskom je hidrotermalno testiran za vodu, preporučljivo je da se kontroliše sadržaj hlorida ion u vodi i ne prelazi 25% (25 ppm) na milion.

5, test pritisak treba koristiti čiste, suhe, bez ulja zraka ili inertnog plina; ugljičnog čelika i nisko legiranih čelika posuda pod pritiskom, temperatura test gasa ne smije biti manja od 15 ℃; drugih materijala proizvedenih plovila pod pritiskom, test gasa temperature, treba ispuniti zahtjeve dizajna. Kada test pritisak, treba polako pojačan na 10% ispitnog pritiska, drži pritisak 5 ~ 10 min; kada nema curenja, treba nastaviti rasti do 50% od ispitnog pritiska; kada nema abnormalnosti, i dalje treba da poveća na Probni pritisak i pritisnite veličinu opremu pod pritiskom od 10 ~ 30min; i onda treba smanjiti na pritisak dizajn, vrijeme ne manje od 30min holdinga, inspekcije ne smije biti curenja i abnormalnosti.


Apr 10, 2017