Dom > Izložba > Sadržaj

Kako funkcionira dušika generatora?

Adsorpcija tehnologija [Uredi]

Adsorpcija koncept [Uredi]

Adsorpcija dušika generatora

Adsorpcija plina proces izdvajanja u dušik generatori baziran je na fenomenu popravljajući različitih komponenti smjese plina čvrsta tvar koja se zove i adsorbensa. Ovaj fenomen je doveo o po plin i adsorbensa molekule interakcije. [1] vidjeti video kako generator dušika PSA radi Kliknite ovdje.

Pritisak Adsorpcija Swing tehnologija [Uredi]

Tehnologija proizvodnje klima dušika uz korištenje adsorpcijski procesi u dušik generatori je studirao i široko primjenjuje u industrijskim objektima za oporavak superčisti dušika. [2] [3]

Princip rada generatora dušika koriste tehnologije adsorpciju su zasnovane ovisnost stope adsorpcija istaknutih razne plin smjese komponente na pritisak i temperatura faktori. Među biljkama dušik adsorpcije raznih tipova, pritisak zamahu adsorpcija (PSA) biljke su našli najširu primjenu širom svijeta.

U sustavu dizajn je baziran na regulaciju plina adsorpcija i adsorbensa Regeneracija pomoću promjenipritisaka u dva adsorber – adsorbens koji sadrže posude. Ovaj proces zahtijeva stalna temperatura, u neposrednoj blizini ambijentu. S ovim procesom, dušik je proizvela postrojenja na iznad-atmosferski tlak, dok adsorbensa regeneraciju je Ostvaren u nastavku-atmosferski tlak.

Proces adsorpcije zamah u svakom od dva adsorbers se sastoji od dvije faze izvodi nekoliko minuta. U adsorpcija fazi kisika, H2O i CO2 molekule difuzno u strukturu pora je adsorbens dok dušik molekula dozvoljeno putovati kroz adsorber – adsorbens koji sadrže posude. U fazi regeneracije adsorbiranih komponente su oslobođeni adsorbens ventilirane u atmosferu. Proces se zatim višestruko ponavlja. [4]

Prednosti [Uredi]

Visoka dušika čistoće [Uredi]

PSA dušika generatora biljke omogućiti proizvodnju visoke čistoće dušika iz zraka, koje membrana sustavi ne mogu pružiti – spreman da 99.9995% dušika. Ovaj dušika čistoće također može biti osigurana kriogene sustave, ali su znatno složeniji i opravdani samo do velike potrošnje svezaka. Dušik generatori koriste CMS (Ugljik molekularno sito) tehnologija za izradu kontinuiranu ultra visoke čistoće dušika i dostupne su sa unutarnje kompresori ili bez.

Niska troškovi poslovanja [Uredi]

  • Neto trošak u produkciji dušik generatori dušika je znatno manji od troškova bocama ili ukapljenog dušika. [5]

  • Dušik generatori stvoriti manje utjecaja na okoliš [Uredi]

    Mar 22, 2016