Dom > Izložba > Sadržaj

Azot mašina za punjenje za azot dušik upotrebu dušika

1. Poboljšati stabilnost gume i udobnost

Azotom je skoro inertan diatomski plin, kemijski priroda je izuzetno živo, plin molekule od molekula kisika, a ne toplom i hladnom skupljanja, opseg deformacija je mala, infiltracija guma brzine guma zid je oko 30 do 40% sporija od zraka, da održava pritisak Stabilno guma, poboljšavaju stabilnost guma, kako bi se osigurala udobnost vožnje; azot audio provođenje je nizak, što je jednako običnih zraka 1/5, upotreba azota može efikasno smanjiti buku guma, poboljšati brzinu putovanja.

2. Da biste spriječili punkcije i Runaway

Punkcije je ubica broj jedan u cestovnom prometu nesreća. Prema statističkim podacima, 46% od saobraćajnih nesreća na autoputu su uzrokovane neuspeha guma, što čini 70% od ukupnog broja guma. Kada je automobil radi, temperatura guma će porasti zbog trenja sa tlom, posebno u velike brzine vožnje i naglog kočenja, temperatura guma gas brzo rasti, guma strašan pritisak, tako da može biti uboda. I visoke temperature dovesti do automobilske gume starenja, zamor materijala smanjena, intenzivan habanje, ali i može biti važan faktor u uboda. U usporedbi s općim visokog tlaka zraka, visoke čistoće azot zbog kisika i gotovo bez sadržaja vlage nafte, termalni koeficijent ekspanzije je nizak, niska toplinska provodljivost, sporo temperatura, smanjenje brzine topline guma, karakteristike, tako da je u velikoj mjeri može smanjiti rizik od uboda.

3. Produžite život guma

Nakon upotrebe dušika, pritisak guma stabilna promjena volumena je mala, uvelike smanjuje mogućnost guma neregularnih trenja, kao što je kruna brušenje, ramena brušenje, parcijalna brušenje, poboljšati život guma; gumene starenje je molekula kisika u zraku oksidacije, starenja nakon svoju snagu i elastičnost smanjena, a tu će biti pukotina, kada je život guma uzrokovana skraćivanjem jedan od razloga. Jedinica odvajanje dušika može značajno smanjiti kisik, sumpor, ulje, voda i drugih nečistoća u zraku, efikasno smanjuje stupanj oksidacije obloge gume i korozije gume, bez korozije metalne RIM, proširujući Life guma, ali i da se u velikoj mjeri smanjiti situaciju RIM rđe.

4. Smanjiti potrošnju goriva za zaštitu zaštite okoliša

Povećanje pritiska u gumama i povećanje valjanje snagu nakon grijanja će dovesti do povećanja potrošnje goriva, kada je vozilo radi. Pored održavanja pritisak stabilan guma i usporavanje tlaka u gumama, azot je suva i bez, spor karakteristike temperatura ulja i topline niske, smanjenjem brzine guma kada je porast u šetnju, i poboljšati deformacije malim obimom, itd ., smanjenje otpora kotrljanja, kako bi se postigla svrha smanjenja potrošnje goriva. Sjedinjene Države su napravili usporedbu guma dušika i eksperimenata klima popunjena. Rezultati eksperimenta pokazuju da je punjenje dušika je za 26% više od vazduha punjenih guma. Azot punjene gume može biti napumpana po dizajnu pritisak u gumama, može se postići kada dizajnu automobila pokazatelje potrošnje goriva. Eksperimenti pokazuju da je azot punjene gume su puni rezervoar za gorivo 2-10%. Efektivno smanjenje zagađenja zraka. Brazilci su se praktikuje, azot popunjavanje pedeset hiljada kilometara dalje ne treba qi. Azot gume su otporni od zraka gumama više habanja. Gole gume rade u prosjeku 48% više hermetički gume od gume koje ne ispunjavaju gubitak omotača.


Apr 10, 2017