Dom > Izložba > Sadržaj

Koncentrator kisika

Zhejiang Yuanda zraka odvajanje oprema co, LTD

YDGET imaju raspon od PSA dušika i kisika generatori, membranu dušika & generatori kisika, dušika pročišćavanje sustava itd, i naširoko koristi u industriji nafte, nafta i plin, kemikalije, elektronika, metalurgija, ugljevlje, lijekova, zrakoplovnu, automobili, stakla, plastike, hrane, medicinski tretman, zrna, itd. Sa godina istraživanja u zraku odvajanje tehnologija i bogat rješenje iskustva u različitim Industrijama, YDGET drži pružiti našim klijentima s pouzdanije i ekonomičnije, praktičnije profesionalni plin rješenja.

Imamo iskusan profesionalni tim uvijek spremni biti na usluzi. Prodajni inženjeri pažljivo analizirati navedenim zahtjevima i ponuditi odgovarajuća rješenja za vas. Nakon-prodaja usluga sustava jamči brz odgovor na tvoje probleme u roku od 24 sata i njihova rješenja u najkraćem vremenu. YDGET je odgovoran za postprodajne usluge generatori dušika/kisik i druge povezane opreme nude nam.

YDGET je posvećen opskrbljuje sa našim kupcima pouzdan, ekonomičniji i praktičniji zraka odvajanje rješenja i profesionalnu uslugu.


Koncentrator za kisik je uređaj koji koncentrira kisik iz je opskrba plinom (obično okolnog zraka) za opskrbu tok obogaćen plina kisika.

Koncentratori kisika obično koriste pritisak zamahu adsorpcija (PSA) tehnologiju i se vrlo široko koristi za kisik odredbu u zdravlje briga aplikacije, pogotovo gdje je tekući ili pod tlakom kisika je previše opasno ili nezgodan, kao što u domovima ili u prijenosni klinike.

Koncentratori kisika se također koriste za pružanje izuzetno ekonomičan izvor kisika u industrijskim procesima, gdje su također poznat kao generatori plina kisika ili kisika generacije biljaka. Koncentratori kisika koriste molekularno sito ni da apsorbira plinove i funkcionira na principu adsorpcije brzog pritiska zamahu atmosferski dušik na zeolit minerala i ventiliranje dušik. Ova vrsta adsorpcijski sustav je Stoga funkcionalno dušika radodajka ostavljajući drugih atmosferskih plinova proći. To ostavlja kisik kao primarni plina preostalo. PSA tehnologija je pouzdan i ekonomičan tehnika za male sredine skale kisika generaciju sa pogodniji pojacana i općenito više prikladan za male količine vanjskog isporuke kriogeno razdvajanje. [1]

Pod visokim tlakom, porozne zeolit adsorbira velike količine dušika, zbog svoje velike površine i kemijskog karaktera. Nakon što se kisik i ostale besplatne komponente prikuplja pada tlak koji omogućava dušika u desorb.

Koncentrator za kisik je klima kompresor, ispunjen kuglica zeolita, pritisak ujednačavanje rezervoara, i neke ventile i dva cilindra. U prvom polu-ciklus prvi cilindar prima zrak iz kompresora, koji traje oko 3 sekunde. Za to vrijeme tlak na prvom cilindru izdiže iz atmosferskog na oko 1,5 puta veća od normalne atmosferskog tlaka (obično 20 psi/138 kPa vodomjera, ili apsolutna 1.36 atmosferama) i zeolitu postaje zasićena s dušikom. Kao prvi cilindar dolazi blizu čistog kisika (postoje male količine argon, CO2, vodene pare, radon i drugi manji atmosferski komponenti) u prvom polu-ciklusu, ventil se otvara i kisik obogaćen protok gasa na pritisak izjednačujući rezervoara, koji spaja crijevo za kisik pacijenta. Na kraju prve polovice ciklusa, postoji još jedna promjena položaja ventila tako da zrak iz kompresora je usmjerena na 2 cilindra. Pritisak u prvom cilindru padne kao obogaćen kisikom premješta u spremnik, koji dozvoljava da se desorbed u plin dušika. Dio puta kroz druga polovica ciklusa je još jedna pozicija ventila Chanel to ugasi plin u prvom cilindru natrag u atmosferu okoline, održavanje koncentracije kisika u pritisak ujednačavanje spremnika padne ispod 90%. Tlak u crijevo za isporuku kisika iz izjednačujući rezervoar čuvaju stalan ventil za redukciju.

Starija jedinica odvezla s periodom od oko 20 sekundi, i opskrbljuje do 5 litara u minuti od 90 + % kisika. Od oko 1999, sposoban isporučiti do 10 lpm jedinice su bile na raspolaganju.

Industrijskih procesa može koristiti puno višim tlakovima i tokova nego medicinske jedinice. Kako bi zadovoljio tu potrebu, drugi procesor pod nazivom vakuum zamahu adsorpcija (VSA), razvio je klima proizvoda. Ovaj proces koristi jedan Nizak pritisak puhala i ventil koji obrće tok kroz kompresor tako da regeneracijske faze javlja pod vakuum. Generatori korištenjem ovog procesa su se prodali za industriju akvakulture u EU. Koncentratori kisika industrijske često su dostupne u mnogo većem rasponu kapaciteta od medicinske koncentratore.

Koncentratori kisika industrijske ponekad nazivaju se generatori kisika unutar kisik i ozon industrije da ih razlikovati od medicinski kisik koncentratore. Razlika se koristi u pokušaju da Pojasni industrijske kisika koncentratori nisu medicinske proizvode odobrila hrana i Drug Administration (FDA) i oni nisu prikladni za upotrebu kao noćni medicinski koncentratori. Međutim, Primjena kisika generatora nomenklature može dovesti do zabune. Pojam, kisik generatora, je pogrešan naziv u tom kisik je generirana što je s generatorom kemijske kisik, ali umjesto da je koncentrirano iz zraka.

Korištenje kisika terminologiju generatora također može biti problem u brodarstvu u svjetlu sudar ValuJet let 592 [citat potreban] koji se srušio zbog požara izazvanog kemijske kisik generatora. [12] koncentratori kisika nemedicinski može biti korišćeno kao hranjenje plin medicinski kisik sustav, kao što su kisik sustav u bolnici, iako je vladinim odobrenje zahtijeva, kao što je FDA, a dodatna filtriranja je općenito potrebna.Jul 16, 2016