Dom > Vijesti > Sadržaj

Primena opreme za proizvodnju azota u hemijskim novim materijalima

May 25, 2018

Uglavnom se koristi za hemijsku sirovinu, prečišćavanje cevovoda, zamjenu atmosfere, zaštitnu atmosferu, transport proizvoda i tako dalje. Uglavnom se koristi u hemijskoj, spandeksi, gumama, plastici, gumama, poliuretanu, biotehnologiji, intermedijarima i drugim industrijama. Mnoge hemijske industrije imaju nizak zahtev za čistoćom azota, a mnogi od njih mogu se koristiti čistoćom većom od 98%. Protivpožarna akrilna kiselina, postupak sa float staklom, zaštita

Hemijska industrija stvara atmosferu bez kiseonika u hemijskom procesu radi povećanja sigurnosti proizvodnog procesa, izvora snage transporta tečnosti itd.

Zamena, čišćenje, zaptivanje, otkrivanje curenja, zaštitni gas u suvom kaljenju; regeneracija katalizatora, frakcionisanje nafte, proizvodnja hemijskih vlakana itd.

Naftna industrija poboljšava proces prerade i prerade nafte, skladištenje ulja i podmazivanje naftnih i gasnih polja, čišćenje i prečišćavanje cevovoda i oporavak rastvarača.

Skladištenje azota i prečišćavanje skladišta, kontejneri, katalitički pukotinski tornjevi, cjevovodi itd.

Razvoj naftnih derivata nafte; inertna gasifikacija platformi, ubrizgavanje gasa, ubrizgavanje azota, ulje, rezervoari za skladištenje, posude, itd.

Industrija stakla sprečava oksidaciju površine i hlađenje peći tokom procesa proizvodnje stakla.

Zaštita plina u proizvodnji plutajućeg stakla i oksidacija limena kupatila. Zaštitni gas u proizvodnji float stakla

U procesu proizvodnje float stakla u industriji float stakla, plutajuće sredstvo se lako oksidiše na visokoj temperaturi kalajne kupke, povećavajući gubitak limena i uzrokujući različite defekte na površini staklenih ploča. Prema tome, zaštitni plinski azot mora biti uložen u limenku. Istovremeno se dodaje 5% do 10% vodonika, a limena kupka stvara redukcionu atmosferu, tako da se kalijum oksid ponovo redukuje na lim. Korištenjem gasne razgradnje amonijaka gasa Dürr gasa za proizvodnju gasa mešavine azota i vodonika umjesto vodene elektrolize i proizvodnje vodika, te u praktičnoj primjeni mnoštva linija za proizvodnju plavog stakla, zaštitna oprema za proizvodnju gasa sa niskom potrošnjom energije, jednostavno rad i relativno nizak nivo sigurnosti i eksplozije. Na liniju za proizvodnju plovnog stakla učinjeno je korisno istraživanje trenutne proizvodnje nisko, srednjeg i visokog kvaliteta float stakla radi smanjenja troškova vodonika.

Gumena vulkanizacija gume, drobljenje guma i tako dalje. Visokotlačni oksidacija, zaštita žice i kablovskog gasa.

Industrija đubriva: materijali za đubrivo đubriva; plin za zamjenu, zaptivanje, pranje, zaštitu katalizatora itd.

Plastična industrija: Pneumatski transport plastičnih čestica; zaštita od oksidacije u proizvodnji i skladištenju plastike

Gumarska industrija: gumena ambalaža, skladištenje, proizvodnja guma itd.

Primena u procesu proizvodnje hemijskih vlakana: azot visoke čistoće se često koristi kao zaštitni gas u proizvodnji hemijskih vlakana, kako bi se sprečilo oksidovanje proizvoda hemijskog vlakna u proizvodnji kako bi se uticalo na boju. Što je čistoća azota veća, lepša je boja proizvoda hemijskih vlakana.