Dom > Vijesti > Sadržaj

Primena generatora azota u farmaceutskoj industriji

Jun 18, 2018

Mali namenski generator azota može kontinuirano obezbediti stabilan i visoko čisti medicinski azot, eliminišući probleme rukovanja cilindrom, rukovanje i post-procesiranje i poboljšanje čistoće i čistoće azota. Nitrogen visokog čistoća proizveden od strane ove mašine u potpunosti zadovoljava zahteve GMP i idealan je izvor azota u farmaceutskoj industriji.

21. vek je era biotehnologije, nanotehnologije i elektronske informacione tehnologije. Mikroelektronski uređaji, farmaceutski proizvodi, biotehnološki proizvodi i instrumenti imaju stroge zahteve o čistoći procesnih gasova. Čistoća procesnih gasova je presudna za poboljšanje prinosa elektronskih proizvoda i farmaceutskih proizvoda.

Azot ima širok spektar upotreba u farmaceutskoj industriji. Azot se koristi u sintetičkim lekovima i pneumatski se transportuje. Čisti azot se koristi u bioinženjeringu, a azotno punjenje se koristi u proizvodnji formulacija.


Tipična upotreba:

Uglavnom se koristi za punjenje azota, pakovanje, transport i zaštitu farmaceutskih sirovina i lekova; azotno punjenje zapadnih lijekova, azotno punjenje rezervoara za skladištenje i kontejnera, i izvor gasa za pneumatski prenos lijekova.


Tehnički indikatori:

Veličina čestice prašine: 0.01um

Bakterije: Ništa


Proizvodnja lekova ima visoke zahteve za azotom:

1, zahtevaju visoku čistoću azota, obično zahtevaju 99% do 99,99%;

2. Potrebno je da azot ne sadrži prašinu i izvor toplote i može se koristiti za potapanje injekcija;

3. Potrebno je da azot može da održava stalan pritisak tokom procesa proizvodnje kako bi se obezbedio normalan rad proizvodnje.


Trenutno velika većina domaće proizvodnje, bez obzira da li je infuzija, injekcije, liofilizatori, oralna proizvodnja tečnosti ili drugi procesi proizvodnje azota, velika većina korišćenog azota potiče od cilindara, od industrijskog azota, sa cilindrima. Potrebno je transportovati azot i postupao napred i nazad. Pokriva širok prostor i ima nisku sigurnost, a ne može kontinuirano snabdevati gasom. Iako pojedine postrojenja prolaze kroz jednostavnu postprocesuru, i dalje postoji daleki način u smislu čistoće azota i čistoće iz specifikacija farmaceutske proizvodnje. Konkretno, preparati koji ubrizgavaju azot zahtevaju veći kvalitet azota, a kvalitet azota je direktno povezan sa kvalitetom proizvoda.


Zhejiang Yuanda Air Separation Equipment Co, Ltd je profesionalno preduzeće koje se bavi proizvodnjom i istraživanjem i razvojem opreme za proizvodnju azota PSA, opremom za proizvodnju vodonika za razgradnju amonijaka, opremom za prečišćavanje azota od ugljenika, hidrogenizacijom i uklanjanjem kisika za prečišćavanje azota, razgradnjom amonijaka i uređaja za prečišćavanje i druge proizvode. Istovremeno, to je i servisno orjentisana kompanija koja se bavi održavanjem, popravkom, tehničkim obnavljanjem i prodajom dodatne opreme za različite generatore azota i opreme za dekompoziciju amonijaka.