Dom > Vijesti > Sadržaj

Načini čišćenja i održavanja za kućanske uređaje za proizvodnju kisika

Mar 01, 2018

Ispravan način čišćenja ne može samo poboljšati život aparata za kisik u domaćinstvu , već i osigurati da korisnik može udisati čisti kisik. Nakon kratkog upoznavanja trupa, spremnika vode, cijevi s kisikom i dugogodišnjeg neaktivnog čišćenja i održavanja, nadamo se da ćemo vam pomoći. Očistite vanjsko kućište trupa i očistite mašinu s kisikom najmanje jednom mjesečno. Prvo isključite struju, obrišite je čistom i mekom vlažnom krpom dezinficijensom i spriječite da tečnost prodre u školjku.


Čišćenje rezervoara za vodu

(1) da bi rezervoar za vodu bio čist, u čistu vodu treba dodati vodu i zamijeniti je svaki dan.

(2) rezervoar za vodu se čisti jednom tjedno, prvo se protrese sirćetom, a zatim se ispere čistom vodom kako bi se osigurala upotreba kisika.

(3) nakon čišćenja rezervoara za vodu, molim vas ne zaboravite da zalijepite čep za ljepilo. Izbjegavajte istjecanje kisika iz dovoda vode, zbog čega mašina normalno radi, ali u izlazu kisika nema kisika. (kisik iz dovoda vode je procurio) cijev za kisik i uređaj za čišćenje kisika treba očistiti jednom svaka tri dana. Apsorbator kisika na dah na prvi dah nakon svake upotrebe treba upasti u čišćenje i dezinfekciju otopine kalijevog permanganata, 5% od globalnog 5 minuta nakon pranja vodom vodom ili obrišite alkoholom.


Predlaže se zamjena cijevi za udisanje kisika jednom godišnje. (Napomena: cijev za kisik treba držati suvom.)


Tretman mašine za pravljenje dugih praznih kiseonika

Prije nego što dugo pripremite aparat za kisik, molim vas:

(1) skinite rezervoar za vodu za vlaženje, osušite vodu iz rezervoara za vodu i vratite je natrag u stroj.

(2) prekinuti dovod napajanja i skinuti dalekovod.

(3) cijev s kisikom i kisik na sobnoj temperaturi na suhom mjestu, izbjegavajte direktnu sunčevu svjetlost i zagađenje.Zhejiang Yuanda Oprema za odvajanje vazduha Co.Ltd.

Dodati: Industrijska zona Gaoqiao, Hangzhou, Zhejiang, Kina 311402

E-pošta: sales@ydget.com

Kontakt: Jane Qian + 86-13588376592

Tel: + 86-571-61712588

Fax: + 86-571-61712599