Dom > Vijesti > Sadržaj

Četiri načina kontrole prenosa buke mašine za proizvodnju kiseonika

Jan 07, 2018

Nakon testiranja i analize, znamo da je zvučni pritisak donje površine kiseoničkog generatora najveći, jer je ovo mesto gde je instaliran kompresor, a vibrirajuća donja grana zrači uglavnom zvučni pritisak dna. Prema tome, za rešavanje problema mogu se koristiti sljedeće mere.

1. kroz metod apsorpcije zvuka za rešavanje. Gips karton je instaliran na donjem zidu mašine za izradu kiseonika kako bi apsorbovao buku zračenja. Obično kontrolišemo debljinu gipsane ploče od 2-4 mm, što može znatno poboljšati apsorpcijski kapacitet visokofrekventnog šuma.

2. način dušenja i amortizacije. Sa najvećim radijskim šumom na bočnoj strani ljuske, treba postaviti amortizacijski pojas i materijal za prigušivanje kako bi se povećala funkcija slabljenja vibracija.

3. može se rešiti zvučnom izolacijom. Cela školjka je prekrivena zvučnim izolacionim materijalom kako bi se smanjila efikasnost zračenja.

4. dušenje ograničenja. Dodata je struktura lupine čelične ploče, u sredini se popunjava gumirana amortizacija, a zatim blokira se u svakoj oblasti generatora kiseonika, tako da se može smanjiti zračni šum školjke.

Kroz gore navedene mjere, kanal razmjene buke je optimiziran. Nakon testiranja, zvučni pritisak visokofrekventnog dela je dobro kontrolisan. Međutim, niskofrekventni deo zračenja je i dalje veoma veliki. Ovo je posledica spajanja vibracija i buke kompresora bez ulja i vazdušnog zvuka elektromagnetnog ventila. Dakle, dalji rad leži u kontroli izvora buke spojnice.