Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako hladiti vodu za industrijski kisik?

Sep 11, 2019

Svi su čuli za vodeno hlađenje i sve više primjena u industriji. Koje su prednosti vodenog hlađenja?


1. Ultra tihi, sistem za raspodjelu topline sa tečnim hlađenjem koristi pumpu za cirkulaciju rashladne tečnosti u toplotnoj cevi i raspršivanje topline. Dio koji apsorbira toplinu na hladnjaku koristi se za apsorpciju topline iz jezgre za proizvodnju topline. Toplina koju apsorbira toplotni dio odvodi se na vanjski dio glavnog tijela kroz hladnjak dizajniran na stražnjoj strani trupa. To jest, prednost velikog tečnog hlađenja je ta što se toplina može voditi do hladnjaka bez povećanja temperature unutar tijela, umjesto da se koristi tekućina za hlađenje. Sve dok se mogu poboljšati performanse hlađenja topline koju zračenje hladnjaka odvodi u kanal za odvod zraka, tihi dizajn može se postići smanjenjem brzine ventilatora hladnjaka ili korištenjem dizajna bez ventilatora.


2. Rješavanje topline je brzo, a vodeno hlađenje ima vrlo važnu prednost. Toplinski kapacitet tečnosti je velik, porast temperature je spor i nagli porast temperature opreme može se efikasno riješiti.


Oprema za proizvodnju kisika je složenija i postoji prijenos topline kako bi se omogućilo odvajanje tekućine. U ovom slučaju, oprema za stvaranje kisika stvara puno topline. Toplina je glavna prepreka proizvodnji, a većina mehaničke opreme mora se suočiti s problemom raspodjele topline. Ovo zahtijeva konstantno hlađenje postrojenja za kisik kako bi se posao efikasnije završio.


Ako je temperatura previsoka, izolacijski učinci elektroničkog proizvoda će se smanjiti, komponente će se postepeno oštetiti, a materijal će starati. Općenito, previsoka temperatura uzrokuje smanjenje električnog otpora, zbog čega je njezin vijek trajanja kraći. Na ostale materijale poput transformatora u elektroničkim proizvodima utječe visoka temperatura, performanse su degradirane, mehanička čvrstoća se također smanjuje, a porast struje elektrode uzrokuje da se temperatura dodatno poveća, a na kraju je funkcija komponenata onemogućena. Dizajn topline za kontrolu topline je za kontrolu temperature unutar elektroničke komponente, tako da ona također može kontrolirati temperaturu regulatora tokom upotrebe. Samo ako se temperatura kontroliše u razumnom rasponu, učinak elektroničkog uređaja neće biti oštećen.


Princip industrijskog generatora kisika je korištenje tehnologije odvajanja zraka. Najprije se zrak komprimira pri visokoj gustoći, a kondenzacijska točka svake komponente u zraku koristi se za odvajanje plinova-tekućina na određenoj temperaturi, a zatim se dobiva daljnja ispravljanja. Upotrebljeni kiseonik uglavnom se dobija ovom fizikalnom metodom.