Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako generator dušika poboljšava oporavak naftnog polja?

Jun 13, 2020

oil field

Uz kontinuirano produbljivanje razvoja naftnih polja, azot se široko primjenjuje u eksploataciji, dovršetku i obradi nafte i gasnih bušotina, pa čak koristi inertnu prirodu dušika visokog pritiska za prikupljanje plina i čišćenje cjevovoda kako bi se spriječilo sagorijevanje zapaljivih. gasovi i naftna polja Korozija podzemnih cevi. Dakle, kako generator azota povećava oporavak naftnog polja?


1. Pod određenim uvjetima, zbog gravitacijske diferencijacije naftnog polja, azotni plin ulazi u vlažne pukotine nafte koje ubrizgana voda ne može ući, a preostalo ulje u njoj se izbaci.


2. Gravitacijskim odvajanjem naftnog polja može se zamijeniti zaostalo ulje koje je gravitirano gravitacijom u lomljenoj šupljini.


3. Ubrizgani dušik se rastvara u sirovoj nafti, proširuje volumen sirove nafte i smanjuje zasićenost preostale nafte u uvjetima površinskog odvajanja svojom funkcijom ispuštanja nafte.


4. Promenite smjer protoka tekućine da biste izbacili zaostalo ulje u kanalu loma.


5. Preostalo ulje na koje nije utjecalo ubrizgavanje vode u gornji dio strukture oporavka zbog gravitacijske diferencijacije nafte i plina.


Navedeno je razlog zašto generator dušika može poboljšati stopu povrata nafte naftnog polja, Zhejiang Yuanda oprema za odvajanje zraka Co.Ltd. (Ex-company Hangzhou Yuanda oprema za pročišćavanje Co.Ltd.) Nalazi se pored poznate rijeke Fuchun, specijalizirana je za postrojenja za razdvajanje zraka pod pritiskom (PSA) i odgovarajuća rješenja za pročišćavanje komprimiranog zraka iz Kine. naši proizvodi iz serije 200 uključuju razne specifikacije PSA i membranskih generatora dušika / kiseonika, uređaje za posebno pročišćavanje dušika / oksigena, industrijske odvlaživače i sisteme za pročišćavanje i opremu itd. dobrodošli da nas kontaktirate.