Dom > Vijesti > Sadržaj

Princip sistema generatora azota

Jul 04, 2017

Generator azota je napredna tehnologija razdvajanja plina, visoko kvalitetno uvezeno ugljenično molekulsko sito (CMS) kao adsorbent, koristeći adsorpciju pritiska na dodiru s sobnom temperaturom (PSA) odvajanjem vazduha za proizvodnju azota visoke čistoće.

Princip azotnog generatorskog sistema

Kiseonik i azot imaju različite stope difuzije na površini molekularnih sita. Manja brzina difuzije molekula gasa (O2) je brža, a stopa difuzije molekula gasa (N2) Sporo, u ugljene molekularne sito pore manje. Korišćenje ugljeničnih molekulskih sita za selektivnu adsorpciju razlike azota i kiseonika, što rezultira kratkim vremenom u adsorpciji kiseonika u fazi adsorpcije, obogaćenjem azota u gasnoj fazi, kao što je separacija kiseonika i azota, u uslovima PSA Dobije azot gasne faze.

Molekulsko sito ugljenika na kiseoniku i azotu pri različitim pritiscima u određenom vremenu iznosi promjena adsorpcije u krivini:

Nakon određenog vremenskog perioda, adsorpcija kiseonika na molekularnom situ kako bi se uravnotežila, prema molekularnom situ ugljenika pri različitim pritiscima na adsorpcioni gas adsorpcionog kapaciteta različitih karakteristika, smanjuje pritisak molekulskog sita ugljenika kako bi se uklonila adsorpcija kiseonika, Proces regeneracije. Prema različitom pritisku regeneracije, može se podijeliti na regeneraciju vakuuma i atmosfersku regeneraciju. Regeneracija atmosfere pogodna je za potpunu regeneraciju molekularnog sita, lako se dobija gas visoke čistoće.

PSA azotni generator (PSA azotni generator) je projektovan i proizveden tehnologijom adsorpcije pritiska, proizvodnjom azotne opreme. Uobičajeno korištenje dvije adsorpcionog tornja paralelno, pomoću automatskog sistema upravljanja u skladu sa specifičnom programabilnom strogom kontrolom vremenskog rasporeda, alternativnom adsorpcijom pritiska i regeneracijom dekompresije, potpunim odvajanjem azota i kiseonika, pristupom potrebnom azotu visoke čistoće.

Dinamički adsorpcioni kapacitet i koeficijent razdvajanja molekularnog sita ugljenika (CMS) određuju kvalitet generatora azota.


Zhejiang Yuanda Air Separation Equipment Co.Ltd.

Dodajte: Gaoqiao industrijska zona, Hangžu, Zhejiang, Kina 311402

E-mail: sales@ydget.com

Kontakt: Jane Qian + 86-13588376592

Tel: + 86-571-61712588

Faks: + 86-571-61712599