Dom > Vijesti > Sadržaj

Dušik Membranski sustavi

Dec 18, 2015

Generatori dušika membranu koristi snopove cijevi izrađene od posebne polimera, često konfiguriran na način sličan je cijev u cijevi Izmjenjivač.  Zraka odvajanje princip je različitih plinova su stope različite permeacije kroz polimerni film.  Kisik (plus vodenu paru i ugljični dioksid) se smatraju "brzo plinova" koji difuzno brže kroz stijenke cijevi od "uspori plinovi" argon i dušik.  To omogućava suhom zraku za pretvoriti u proizvod koji je inertna mješavina uglavnom plina dušika i Argona, a i niskog tlaka "prožimaju" ili trošiti plin koji se obogatio u kisik (plus vodenu paru i ugljični dioksid) i ventilirane iz ljuske.

Dušika proizvod nastaje iz membranskih jedinice u blizini komprimiranog zraka tlaka hrane.  U mnogim aplikacijama to znači da nijedan stiskanje Dopunski proizvod je potrebna. Jer nema Pokretnih dijelova u procesu odvajanja, membrana jedinice brzo aktiviranja kada potreban i isključiti kada oni nisu.

Membranu odvajanja jedinice obično su standardne veličine modula sa dušika proizvodnje ocjene koje ovise o željenog dušika čistoće.  Za izdane standardni modul proizvodnja dušika povećati s višim dovod zraka protoke, ali čistoća proizvoda smanjuje. Kad potreban proizvodni kapacitet (na navedenu čistoću razini) premašuje najveću veličinu standardni modul, niz manjih jedinica će biti manifolded kako bi mogli raditi paralelno.

Membranu jedinice su najisplativiji za relativno niske potražnje aplikacije.  Jer veći kapacitet jedinice su obično sastavljene od više manjih modula kapaciteta, membrana jedinice imaju blizu konstanta troškova po jedinici razdvajanja / kapacitet proizvodnje preko širok raspon proizvodnje stopa, nasuprot opadajuće trošak za granični kapacitet tipično generatori dušika PSA i kriogena air odvajanje / sustavi generator dušika.

Postoji trend, Međutim, prema koristeći membrane po višim stopama proizvodnje.  To je napravio moguć od strane proizvođača povećanje fizičke veličine i proizvodne kapaciteta njihove najveće modula.