Dom > Vijesti > Sadržaj

Mjere opreza za upotrebu generatora dušika u proizvodnji kablova

Mar 13, 2021

U industriji kabla upotreba dušika je vrlo česta. Na primjer, bakaro žica zahtijeva annealing i prehijenje tokom procesa crtanja. U tom procesu, dušik je potreban da bi se zaštitila površina bakrene žice kako bi se spriječila oksidacija.

 

PSA generator dušika je pouzdan generator dušika. Koristi neiscrpni zrak kao sirovinu, ugljikovo molekularno sito kao adsorbent, princip adsorpcije pritiska i selektivnost molekularnog sita ugljika do kisika i dušika. Adsorpcija razdvaja dušik i kisik. U poređenju sa tradicionalnom metodom proizvodnje dušika, ima karakteristike jednostavnog protoka procesa, visokog stepena automatizacije, brze proizvodnje gasa (15-30 minuta), niske potrošnje energije, online detekcije čistoće dušika, pogodnog rada i održavanja, nižih troškova rada, te jake prilagodljivosti uređaja. PSA generator dušika je jedno vrijeme investicija za trajno korištenje plina, jedno dugme startup, i bez nadzora, što može uštedjeti rad i troškove.

 

Prema iskustvu, u toku upotrebe generatora dušika treba obratiti pažnju na sljedeće aspekte:

 

1) Odabir modela, to jest radni kapacitet sistema za generaciju dušika treba odgovarati stvarnoj potražnji.

 

2) Za izolirane tandem kablove, zaštitni dio bakrene žice je u anealing dijelu, tako da na anealing i hlađenje dijelova opreme treba ugraditi utiske dušika. Veličina izlaza je kritična za protok i pritisak dušika.

 

3) Sadržaj kisika mora se redovito provjeravati kako bi se spriječio ulazak kisika u anealing rashladni dio.

 

4) Sistem filtracije dušika treba redovno pražnjenje nečistoća. Konvertor ventila i ventil za puhanje unutar sistema proizvodnje dušika moraju se redovno čistiti.

 

5) Solenoidni ventil i drugi ventili unutar sistema za proizvodnju dušika treba redovito provjeravati, jer čest početak i blizina generatora dušika utjecati će na život ventila, a jednom kada ventil bude oštećen, neće moći proizvoditi kvalificirani dušik, koji će također imati veliki utjecaj na kvalitet proizvoda. uticaja.

 

6) Može biti opremljen alarmom pod pritiskom, kada je pritisak manji od postavljene vrijednosti, sistem će oglasiti alarm.