Dom > Vijesti > Sadržaj

Predostrožnosti za upotrebu sušilice

Jul 20, 2019

1. Ne postavljajte na mjesta gdje su sunce, kiša, vjetar ili relativna vlaga veća od 85%. Ne stavljajte u okolinu sa pretjeranom prašinom, korozivnim ili zapaljivim gasovima. Ne postavljajte na mjesto gdje ima vibracija ili kondenzacije. Ne prilazite preblizu zidu kako biste izbjegli lošu ventilaciju. Mora se koristiti u okruženju s korozivnim plinom, a treba koristiti i eksikator s bakrenom cijevi ili sušilom za izmjenjivanje topline od nehrđajućeg čelika. Treba ga koristiti na sobnoj temperaturi od 40 ° C ili nižoj.


dryer

2. Ne priključujte ulaz komprimiranog zraka. Da bi se olakšalo održavanje, da bi se osigurao prostor za održavanje, trebalo bi osigurati obilazne cjevovode. Potrebno je spriječiti da se vibracije kompresora za zrak prenose na sušilicu. Ne dodajte težinu cevi direktno u sušilicu.


3. Nemojte ustajati odvodnu cijev, ne savijati je i ne gnječiti.


4. Dozvoljeno je da napon napajanja varira za manje od ± 10%. Treba predvidjeti pravilno instaliran prekidač za curenje. Prije upotrebe mora se uzemljiti.


5. Temperatura ulaznog komprimiranog zraka je previsoka, temperatura okoline previsoka (iznad 40 ° C), protok prelazi nazivni volumen obrađenog zraka, fluktuacija napona prelazi ± 10%, a ventilacija je previše loša ( zrak također treba prozračivati zimi, inače će temperatura u sobi porasti)) itd. zaštitni krug će raditi, indikatorska lampica će se ugasiti i rad će prestati.


6. Kad je tlak zraka veći od 0,15MPa, ispust normalno otvorenog automatskog drenaže može se zatvoriti. Zapremina kompresora zraka je premala, otvor za odvod je otvoren, a zrak izduvava.


7, kvaliteta komprimiranog zraka je loša, kao što su pomiješana sa prašinom i uljem, te nečistoće će se pridržavati izmjenjivača topline, smanjujući njegovu radnu efikasnost, dok je odvodnja također lako propasti. Poželjno je instalirati filtar na ulazu sušilice i potvrditi da drenaža nije manja od jednom dnevno.


8. Otvor za sušilicu treba čistiti usisavačem jednom mjesečno.


9. Uključite napajanje. Nakon stabilnog stanja rada, uključite komprimirani zrak. Nakon zaustavljanja postupka, morate pričekati više od 3 minute da biste se ponovo pokrenuli.


10. Ako koristite automatski drain, uvijek provjerite je li funkcija odvoda normalna. Uvijek očistite prašinu na kondenzatoru itd. Uvijek provjerite tlak rashladnog sredstva da biste utvrdili da li rashladno sredstvo istječe i da li se mijenja kapacitet zamrzivača. Provjerite je li temperatura kondenzata normalna.