Dom > Vijesti > Sadržaj

Razvoj PSA

Mar 17, 2018

Nedavno razvili novu tehnologiju. Izmišljen od strane Skarstrome et al. u 1960, prvenstveno koristila se industrijski za sušenje i vodika pročišćavanje zraka. Nakon 1970, to je bio razvijen za zrak kisikom generacije ili proizvodnja dušika. Nakon 1976, uspješno razvijen je koristeći Ugljik molekularna sita ili podtlakom zamahu adsorpcija sa zeolit molekularna sita za proizvodnju kisika ili dušika iz zraka. 1980., za jednu osobu je shvatio. Adsorpcija PSA za proizvodnju medicinski kisik.

Adsorpcija razdvajanje je upotreba adsorbensa koji razdvajaju samo razlike u adsorpcija i rezolucija sposobnosti određenog plina. Kako bi se promovirati ovaj proces, postoje često korištenih pritisak i vakuum metoda. Mehanizam proizvodnje kisika adsorpcijom molekularno sito pritisak zamah i Odvajanje Zraka je adsorpcija afinitet dušika na molekularno sito je veći nego na kisik za odvajanje kisika i dušika; druga je korištenje kisika u uske pore ugljičnog micropore sustava molekularno sito. Difuzija stopa je veća od stope difuzije dušika, tako da kisik i dušik može biti odvojen u uvjetima daleko od ravnoteže.

Pritisak zamahu adsorpcija kisika, dušika na sobnoj temperaturi, proces adsorpcije pritisak / atmosferski analiza ili atmosferski adsorpcija / vakuum analiza dva, obično odabrani molekularno sito zeolit kisika, ugljika molekularno sito dušika. 1991, Mitsubishi Heavy Industries od Japana napravio je najveći svjetski PSA kisika postrojenja, proizvodnju kisika može doći do 8650m 3/h. Od 1990-ih, opremu za proizvodnju PSA/VPSA kisika u Kini je postupno bio serijaliziranom. U posljednjih nekoliko godina, temeljen litij molekularna sita imaju više naširoko koristi zbog svoje stabilne i učinkovite performanse. Poizvodnja uređaja postiže. Pritisak adsorpcija uređaj ima maksimalnu snagu od 40700m 3/h, kisika čistoće ≥ 90% i Potrošnja energije proizvoda kisika 0.32~0.37kw.h/m3.