Dom > Vijesti > Sadržaj

Što je kisik koncentrator?

Feb 11, 2017

Koncentrator za kisik je medicinski uređaj koji je dizajniran za predati koncentriranog protoka kisika pacijentu. Zrak iz kisika koncentrator ima higherconcentrationof kisika od okolnog okolnog zraka, ali uređaj se ne oslanja na korištenje boce sa kisikom. Postoje Brojni razlozi za korištenje kisika koncentrator s pacijentom, i ovi uređaji podliježu različitim stupnjevima uredbom, ovisno o tome gdje se koriste.

S jeKoncentrator kisika,uređaj vuče zrak u komori koja apsorbira dušik. Bogate kisikom zraka usmjerava kroz cijev s pacijentom, dok dušik ima odušak neškodljivo. Ovisno o veličini uređaj može filtrirati i koncentrirati različite količine zraka u minuti. Koncentratori kisika može biti upotrijebljena na mjestu, kao što se vidi u bolničke sobe i nekoliko tvrtki napraviti prenosiv inačici što može biti korišten od strane ljudi dok oni putuju ili žele biti ambulantno.

Pomoću kisika Koncentrator je mnogo sigurnije nego pomoću spremnik s kisikom. Opasnost od eksplozije nije prisutan, a uređaj je jednostavan za upotrebu. Postavka za koncentratori kisika je na bojnom polju, gdje pacijenti mogu zahtijevati dodatnog kisika, ali boce sa kisikom može predstavljati ozbiljan rizik pacijentima i pružateljima zdravstvene skrbi u slučaju napada. Koncentratori kisika se također može koristiti bolesnika kod kuće s mnogo više sigurnosti nego boce sa kisikom, koji zahtijevaju manje rukovanje predostrožnosti.

Mnoge kompanije čine kisika tvrtke dizajniran za zakup pacijentima, omogućujući pacijentu najma uređaja sve dok je to potrebno, a ne kupujete jedan. Modeli su također dostupni za kupnju, za pacijente koji osjećaju da trošak kupnje će biti opravdano dugotrajno Korištenje uređaja. Pacijenti koji trebaju koristiti koncentratore kisika na boardaircraftand u druge postavke putovanja želite možete kontaktirati prijevoznika ispred vremena na njih upozoriti na situaciju tako da oni mogu biti spreman.

Nakon što kisik prijenosni koncentrator može uvelike povećati mobilnost koja može poboljšati kvalitetu života za pacijenta pomoću dodatnog kisika. Često će Osiguravajuća društva pokriti trošak kupovina ili najam iz tog razloga, pogotovo ako liječnik pokazuje da prijenosni uređaj medicinski nužan i poboljšati patientand #39; s zdravlje. U slučaju spora, Internet svibanj ponuditi pitati liječnika da napiše jasna izjava o obrazloženje iza zahtjeva za mobilne kisika koncentrator.